Zemolez kamčatský " Kamčatská čučoriedka"

Zemolez kamčatský (Lonicera kamtschatica), známy aj ako kamčatská čučoriedka, je nenáročný ovocný ker, ktorý pochádza z chladných oblastí Sibíru a Kamčatky. Je ideálny na pestovanie v rôznych klimatických podmienkach, vrátane chladnejších oblastí, pretože je odolný voči mrazom až do -40 °C.

Najpredávanejšie

Radenie produktov

6 položiek celkom

Výpis produktov

Honey bee final
Novinka
€10

Zemolez kamčatský 'Honey Bee' je nízky ker, ktorý dorastá do výšky približne 130–150 cm. 'Honey Be odroda je známa svojím rýchlym rastom a kompaktným vzrastom.

Kód: 1051
indigo gem final
Novinka
€10

Indigo Gem' je mrazuvzdorný ovocný ker s chutnými, tmavomodrými plodmi podobnými čučoriedkam.

Kód: 1255
jugana final 1
€10

'' je veľkoplodá, veľmi odolná odroda s výbornou sladkou chuťou, vhodná na priamy konzum aj spracovanie. Patrí medzi najobľúbenejšie kultivary vďaka svojej úrodnosti a...

Kód: 1261
Vostorg
€10

Zemolez kamčatský 'Vostorg' je sibírska odroda známa svojimi veľkými, tmavofialovými plodmi s jemným voskovým povrchom. Krík dorastá do výšky približne 1,3–1,8 m  a je...

Kód: 1048
Aurora final
€10,50

Zemolez kamčatský 'Aurora" známy svojimi veľkými a šťavnatými plodmi ktoré sú tmavomodré až fialové, podlhovastého tvaru, s jemným voskovým povrchom. 

Kód: 1045
wojtewk final
€10,50

Zemolez kamčatský 'Wojtek' je veľmi skorá, mrazuvzdorná odroda s chutnými, modrofialovými plodmi, ideálna pre nenáročné pestovanie v našich podmienkach.

Kód: 1258

Ovládacie prvky výpisu

6 položiek celkom

Pestovanie:

  • Stanovište: Najlepšie sa mu darí na slnečných miestach, ale znesie aj polotieň.

  • Pôda: Nie je náročný na pôdu, vyhovuje mu bežná záhradná pôda, ktorá je dobre priepustná.

  • Zálievka: Vyžaduje dostatok vlahy, najmä počas kvitnutia a dozrievania plodov.

  • Hnojenie: Pravidelné pridávanie kompostu alebo organického hnojiva podporí rast a úrodu.

  • Rez: Prvé roky rez nie je potrebný, neskôr sa odporúča zmladzovací rez na jar, aby sa odstránili staré a poškodené výhonky.

Plody: Dozrievajú už v máji, čo z neho robí jedno z najskorších ovocí. Sú tmavomodré, sladkokyslé a bohaté na vitamíny. Vhodné sú na priamu konzumáciu, ale aj na spracovanie do džemov, štiav či mrazenie.

doručenie
Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska a Českej Republiky